Enterprise facturatie voor elk bedrijfsmodel

Young conflicted businessman choosing between two directions with arrows and scribbles around him

Naarmate bedrijven groeien, neemt de complexiteit van hun billing en data management exponentieel toe. In combinatie met het feit dat steeds meer bedrijven een flexibele prijsstrategie hanteren waarbij abonnementen, pay-as-you-go/pay-per-use, eenmalige kosten, overages en volume-gebaseerde prijzen worden gecombineerd, leidt dit tot een ongekende behoefte aan schaalbare en elastische billing oplossingen en data management mogelijkheden. CloudBilling biedt een flexibel billing platform in combinatie met Business Intelligence software om de facturatie van ondernemingen te beheren en zo groei mogelijk te maken.

Trends

Door de jaren heen heeft CloudBilling met verschillende enterprise organisaties gewerkt en zo een diepgaand inzicht gekregen in de verschillende trends en ontwikkelingen waarmee deze ondernemingen worden geconfronteerd.

Abonnementen

Abonnementen zijn een blijvertje. In de afgelopen decennia is het aantal prijsstrategieën en bedrijfsmodellen op basis van abonnementen gestegen tot een marktomvang van meer dan 650 miljard dollar in 2022. De markt voor abonnementen zal naar verwachting nog verder groeien; tot 1,5 biljoen dollar in 2025. Voor het beheer en de facturatie van deze abonnementen zijn dus schaalbare, cloud-gebaseerde oplossingen nodig. Facturatie technologie is daarom niet langer een noodzakelijke administratieve aangelegenheid (of misschien wel kwaad), maar een harde eis om groei mogelijk te maken en een toekomstbestendig bedrijf te garanderen.

Verbruik

Vaak gecombineerd met een abonnementscomponent, winnen op consumptie gebaseerde prijsstrategieën (pay-as-you-go of pay-per-use) aan populariteit in de SaaS- en e-commerce markten. 

Steeds meer SaaS-bedrijven kiezen voor een pay-per-use model, omdat de meerderheid van hun klanten vindt dat dit beter aansluit bij de waarde die zij ontvangen. Consumptiemodellen blijken een belangrijke motor te zijn voor omzetgroei en klantenbinding in vergelijking met meer traditionele modellen. Naar verwachting zal het gebruik van pay-as-you-go pricing de komende drie jaar verdubbelen. Daarom moeten bedrijven hun bedrijfsmodellen en financiële operaties op deze ontwikkelingen afstemmen om concurrerend te blijven. 

Data Intelligentie

Naast het verwerken en optimaliseren van financiële processen speelt billing technologie een centrale rol bij het ontsluiten van het onbenutte potentieel van data voor besluitvorming en omzetgroei. Het ongezien weglekken van inkomsten en slechte beslissingen zijn slechts twee van de negatieve gevolgen van slechte datakwaliteit. De aggregatie, normalisatie en toepassing van business rules op data vindt allemaal plaats binnen billing software. Aangezien veel bedrijven moeite hebben om het volledige potentieel van hun data te benutten en echt data-gestuurd te werken, moeten zij zich wenden tot billing software die hen in staat stelt dit effectief te doen.

Grenzeloos Groeien

Nu bedrijven internationaal uitbreiden en de grenzen tussen geografische markten steeds doorzichtiger worden, is er behoefte aan billing technologie waarmee bedrijven in verschillende landen en continenten kunnen excelleren. Het betreden van nieuwe markten vereist dat bedrijven hun prijsstrategie aanpassen aan lokale omstandigheden, samenwerken met verschillende partners en voldoen aan lokale financiële en administratieve regelgeving. Bovendien wordt e-facturering in de meeste delen van de wereld de norm, maar de praktische implicaties verschillen per regio. Bedrijven die in verschillende geografische markten actief zijn, moeten daarom al deze verschillende factoren combineren en consolideren in een geïntegreerd billing systeem dat een hoge mate van complexiteit aankan en tegelijkertijd voldoende wendbaar is om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Basecone klant case

Door de implementatie van CloudBilling is het facturatie proces van Basecone aanzienlijk versneld en vereenvoudigd.

Basecone verwerkt nu haar maandelijkse facturatie binnen één werkdag. Met inzet van slechts 1,5 FTE wordt de facturatie voor 10.000 klanten in heel Europa vlot afgehandeld. Inclusief omzet- en financiële verslaglegging.

Deze klant case is geschreven in het Engels. Neem contact op voor een vertaling in het Nederlands.

Lees het volledige verhaal  
Basecone-success story copy

Maak kennis met CloudBilling

Billing en data oplossingen voor Enterprises sinds 2009

Cloudbilling is een snelgroeiend Nederlands techbedrijf dat bedrijven helpt met complexe facturerings- en business intelligence-vraagstukken. In 2009 pionierde CloudBilling door de eerste SaaS-bedrijven te ondersteunen bij het implementeren van innovatieve facturatie oplossingen. Sindsdien zijn de diensten van CloudBilling uitgebreid naar andere sectoren zoals Managed Service Providers en Enterprises. CloudBilling biedt oplossingen voor complexe facturering van grote volumes en diepgaande gegevensanalyse op basis van facturatie gegevens om commerciële kansen te identificeren, zoals upsell-mogelijkheden, omzetgroei en churn reductie.

Meer over CloudBilling  

Vele Enterprise organisaties vertrouwen reeds op CloudBilling voor soepele facturatie en BI processen.

Onze klanten

Duidelijke resultaten door soepele facturatie

Vereenvoudig en optimaliseer de complexiteit van billing en levering van abonnementen, pay-per-use en hybride bedrijfsmodellen. Verlaag de DSO (Daily Sales Outstanding), het aantal credit nota's en verkort betalingscycli. Maak middelen vrij om uw kosten beter te optimaliseren, marges te verbeteren en meer te focussen op strategische klanten activiteiten.

Lees meer over Billing
Young businesswoman measuring something with big ruler

Data voor omzet groei

Gebruik billing data om bruikbare inzichten te ontdekken over:

  • Voorkomen van churn
  • Up- en cross-sell kansen
  • Spotten van marge problemen 

Om uiteindelijk uw bedrijf en het succes van uw klanten te vergroten.

Lees meer over BI
background-board-chart-590041-1

Portalen voor tevreden klanten

Maak van facturen een katalysator voor nieuwe groeimodellen. Real-time inzichten uit betrouwbare billing data helpen klanten eenvoudig grip te houden op hun kosten. Zorg voor een dashboard voor controle en inzicht en word een vertrouwde adviseur die klanten helpt hun strategische doelen te bereiken.

Lees meer over Customer Portals  
Smiling businessman working with laptop

Vergroot uw succes met CloudBilling

Benieuwd hoe CloudBilling uw organisatie kan helpen? Geef ons wat inzicht in uw bedrijf en doelen en we laten zien hoe we u kunnen helpen. Vul de quick-scan in om een idee te krijgen van de match tussen CloudBilling en uw bedrijf.
Ontvang een demo  
cta-quote-bg