Wij zijn
CloudBilling

Bij CloudBilling zijn we er om service providers te helpen bloeien en groeien. Wij bieden een krachtig billingplatform en continue proactieve ondersteuning om uw financiële activiteiten te verbeteren.

cloudbilling 3
cloudbilling 13

Onze missie

Het is de missie van CloudBilling om de facturatie voor serviceproviders zoals jij te vereenvoudigen. Dit doen we met een gestroomlijnd platform en proactieve ondersteuning, waarmee we met billing data strategische waarde ontsluiten voor versnelde groei. 

Maak kennis met onze partners

aws logo-1

Integreer moeiteloos meerdere AWS master accounts op één platform en beslis hoe u credits, refunds, spaarplannen behandelt om uw billing proces te automatiseren. Bepaal de verdeling van reserveringen over verschillende accounts. Deel de reserveringen die u hebt gekocht gelijkmatig over andere accounts of breng ze alleen in rekening tegen publieke on-demand tarieven.

microsoft logo-1


CloudBilling biedt directe integraties voor Azure Enterprise Agreement en het Microsoft CSP Partnercenter. Factureer automatisch Azure gebruik, Microsoft 365, Reserved Instances, Marketplace, NCE seat-based offers, Software Subscriptions en meer.

google cloud logo-1


Combineer meerdere Master Billing accounts in één CloudBilling omgeving. Pas snel kortingen toe voor één of meer billing accounts en zie eenvoudig waar u staat met Partner Discounts, toegewijd gebruik kortingen en meer.

vmware logo-1


Breid uw billing mogelijkheden uit naar VMware door gebruik te maken van onze integraties en elimineer ongezien omzet verlies. Krijg een nauwkeurig en volledig overzicht van uw private cloud, hybrid cloud of multi cloud inkomsten. Definieer uw eigen producten en diensten en bepaal zelf welk detailniveau u op uw factuur wilt weergeven.

CloudBilling in éénoogopslag

25

Medewerkers

+9

Nationaliteiten

+85k

Koppen koffie

7,500

Kilometers skiën

Maak kennis met ons team

Bij CloudBilling zijn we een internationaal team van gepassioneerde datafanaten, toegewijd aan het aanpakken van complexe facturering en business intelligence uitdagingen aan te pakken!

cloudbilling 1
cloudbilling 15
cloudbilling 14
cb team building 1
cb teambuilding 3
cb team building
cb teambuilding 2

Ons verhaal 

Bij CloudBilling zijn we een internationaal team van gepassioneerde datafanaten die zich toeleggen op het aanpakken van complexe facturerings- en business intelligence-uitdagingen. Onze reis begon in 2009 toen we innovatieve factureringsoplossingen ontwikkelden voor de allereerste SaaS-bedrijven. Sindsdien zijn onze diensten uitgebreid naar diverse sectoren, waaronder Managed Service Providers en Enterprises.

2003

Rob Coppen en Robert Harreman richten de Yellowtail Group op, een consultancy- en softwarebedrijf voor financials.

2012

CloudBilling wordt opgericht als dochteronderneming van Yellowtail. In eerste instantie richt CloudBilling zich op billing oplossingen voor telecomproviders.

2014

CloudBilling verlegt zijn focus van telecomproviders naar SaaS-bedrijven in de Benelux.

2015

Begin van grootschalige adoptie van public cloud-oplossingen (middels Managed Service Providers).

2018

CloudBilling wordt gescheiden van Yellowtail en opereert nu als volledig zelfstandig bedrijf. Tegelijkertijd gaat CloudBilling aan de slag met de ontwikkeling van Business Intelligence-mogelijkheden.

2019

De perfecte product-markt fit gevonden met een focus op Managed Service Providers, waardoor de omzet en groei van het bedrijf versnelt.

2020

Ontwikkeling van Customer Portal oplossing en CloudBilling tekent zijn eerste klanten in de UK en DACH regio's.

2022

CloudBilling versnelt zijn internationale groei verder en introduceert een nieuw schaalbaar licentiemodel op basis van verbruik.

Klaar voor meer informatie?

Neem contact met ons op via e-mail of telefoon of vraag een gratis demo aan.