Over CloudBilling

Event powerpoint slidedeck header

Het telt allemaal op

Wij stellen dienstverleners in staat hun activiteiten te versnellen met een gestroomlijnd platform voor billing en facturering en continue proactieve ondersteuning om hun financiële activiteiten te optimaliseren en inzichten en patronen te ontdekken uit hun factureringsinformatie.

Wij doen dit door onze klanten te helpen de complexiteit van billing over meerdere klanten, clouds en regio's heen te beheren. CloudBiling biedt strategische commerciële inzichten in al hun billing data om upsell-mogelijkheden te identificeren, inkomsten te verhogen en churn te verminderen.

Ontvang een demo  
Closeup of womans hands measuring bar graph with tape on blackboard

CloudBilling is een snelgroeiend Nederlands techbedrijf dat bedrijven helpt met complexe facturatie en business intelligence vraagstukken. Al in 2009 pionierde CloudBilling met de ondersteuning van de eerste SaaS-bedrijven bij het implementeren van innovatieve billing oplossingen. Sindsdien is de dienstverlening van CloudBilling uitgebreid naar andere sectoren zoals Managed Service Providers en Enterpises.

CloudBilling biedt oplossingen voor complexe, hoog volume facturatie en diepgaande data analyse op basis van facturatie data voor het identificeren van commerciele kansen zoals upsell mogelijkheden, omzet groei en churn reductie.

Businessman looking at road with maze and solution concept

Join CloudBilling!

CloudBilling gaat de komende jaren flink groeien. In Nederland, maar vooral ook internationaal. We zijn daarom altijd op zoek naar talent dat kan bijdragen aan het realiseren van onze doelstellingen. 

Werken bij CloudBilling
businesswoman-call-career-789822

Onze geschiedenis

CloudBilling bestaat al een tijdje. Hieronder staan de sleutelmomenten in de geschiedenis van CloudBilling.

1

2003

Rob Coppen en Robert Harreman richten de Yellowtail Group op, een consultancy- en softwarebedrijf voor financials.

2

2012

CloudBilling wordt opgericht als dochteronderneming van Yellowtail. In eerste instantie richt CloudBilling zich op billing oplossingen voor telecomproviders.

3

2014

CloudBilling verlegt zijn focus van telecomproviders naar SaaS-bedrijven in de Benelux.

4

2015

Begin van grootschalige adoptie van public cloud-oplossingen (middels Managed Service Providers).

5

2018

CloudBilling wordt gescheiden van Yellowtail en opereert nu als volledig zelfstandig bedrijf. Tegelijkertijd gaat CloudBilling aan de slag met de ontwikkeling van Business Intelligence-mogelijkheden.

6

2019

De perfecte product-markt fit gevonden met een focus op Managed Service Providers, waardoor de omzet en groei van het bedrijf versnelt.

7

2020

Ontwikkeling van Customer Portal oplossing en CloudBilling tekent zijn eerste klanten in de UK en DACH regio's.

8

2022

CloudBilling versnelt zijn internationale groei verder en introduceert een nieuw schaalbaar licentiemodel op basis van verbruik.

"CloudBilling is een twee-traps raket."

Rob Coppen CEO - CloudBilling

"Eerst FinOps optimaliseren en op basis van die data commerciële kansen spotten."

Het doel van CloudBilling is allereerst om bedrijven te helpen om grip te krijgen op complexe facturatie en het beheersen van cloud kosten. Dit vormt vervolgens een solide basis voor de strategische inzichten die we onze klanten bieden op basis van actuele en betrouwbare data. Zo stellen we onze klanten in staat om onderbouwede strategische beslissingen te maken die bijdragen aan hun verdere groei.

Maak kennis met onze partners

CloudBilling biedt directe integraties met de grote cloud providers. Hiermee kan CloudBilling verbruik ophalen direct bij de bron

Amazon AWS

Integreer moeiteloos meerdere AWS master accounts op één platform en beslis hoe u credits, refunds, spaarplannen behandelt om uw billing proces te automatiseren. Bepaal de verdeling van reserveringen over verschillende accounts. Deel de reserveringen die u hebt gekocht gelijkmatig over andere accounts of breng ze alleen in rekening tegen publieke on-demand tarieven.

Microsoft CSP & Azure

CloudBilling biedt directe integraties voor Azure Enterprise Agreement en het Microsoft CSP Partnercenter. Factureer automatisch Azure gebruik, Microsoft 365, Reserved Instances, Marketplace, NCE seat-based offers, Software Subscriptions en meer.

Google Cloud Platform

Combineer meerdere Master Billing accounts in één CloudBilling omgeving. Pas snel kortingen toe voor één of meer billing accounts en zie eenvoudig waar u staat met Partner Discounts, toegewijd gebruik kortingen en meer.

VMware

Breid uw billing mogelijkheden uit naar VMware door gebruik te maken van onze integraties en elimineer ongezien omzet verlies. Krijg een nauwkeurig en volledig overzicht van uw private cloud, hybrid cloud of multi cloud inkomsten. Definieer uw eigen producten en diensten en bepaal zelf welk detailniveau u op uw factuur wilt weergeven.

Foto impressie

CloudBilling's annual ski trip
CloudBilling's annual ski trip
CloudBilling squash tournament
CloudBilling squash tournament
CloudBilling helicopter
CloudBilling cleared for take-off

“To create a good team, our focus is on more than just work”

Rob Coppen CEO - CloudBilling
CloudBilling x Rotterdam
CloudBilling x Rotterdam