De cloud onder controle

Azure Cost Management

Om hun succes in de cloud te vergroten, moeten MSP's een proactieve adviseur worden, toegevoegde waarde verkopen en hun klanten voortdurend ondersteunen om hen te helpen hun strategische doelen te bereiken. Dit betekent omgaan met een hoge mate van complexiteit over meerdere clouds en diensten. CloudBilling helpt service providers hun business te versnellen met een betrouwbaar platform en proactieve ondersteuning. 

Facturatie. Simpel gemaakt.

MSP's zijn voor hun partners en leveranciers sterk afhankelijk van billing data. Vooral bij een grote public cloud klantenbestand wordt de hoeveelheid gebruiksgegevens die moet worden verwerkt extreem groot. Hoe meer data er verwerkt moet worden voor billing, hoe groter het aantal resulterende fouten. Een bijkomende uitdaging is om de ontwikkelingen van Microsoft, AWS, VMware of GCP bij te houden. CloudBilling maakt billing eenvoudig door uw service te automatiseren en een soepele ervaring te bieden.

happy young business  man work in modern office on computer

Trends

CloudBilling heeft diepgaande ervaring opgedaan bij Managed Service Providers en cloudleveranciers. Op basis deze ervaring heeft CloudBilling de volgende belangrijke gebieden en trends geïdentificeerd.

Hybrid Cloud

Omdat organisaties prioriteit geven aan flexibiliteit, vertrouwen ze steeds vaker op de hybride cloud. Terwijl multi-cloud oplossingen u in staat stellen vendor-onafhankelijk te worden, zorgt een focus op hybride cloud ervoor dat u profiteert van zowel de private als de publieke cloud. Een evenwichtige hybride strategie biedt uw klanten het beste van twee werelden. Geniet van de flexibiliteit van publieke clouddiensten zonder de kostenefficiëntie en naleving van de regelgeving te verliezen die nauw verbonden zijn met de private cloud. Om de ontwikkeling van cloudtechnologieën bij te houden heeft 87% van de ondernemingen al hybride cloudstrategieën ingevoerd en een geschatte groei van 17% voor de komende jaren zal er waarschijnlijk voor zorgen dat hybride cloudoplossingen de vraag kunnen bijbenen.

Multi Cloud

Bijna alle organisaties hebben een multi-cloud strategie. De meeste organisaties zullen echter niet in één keer de sprong maken van on-premise oplossingen naar een multi-vendor en multi-cloud oplossing. De industrie wordt gevoeliger voor de unieke eisen van verschillende processen en aarzelt om zich te binden aan een cloud of leverancier door te veel af te hangen van specifieke clouddiensten. Daarom zien we steeds meer organisaties cloud-native applicaties ontwikkelen met zeer weinig afhankelijkheid van een specifieke cloud provider. MSP's moeten in staat zijn cloudoplossingen af te stemmen op individuele processen in combinatie met multi-cloudstrategieën. Met een partner die u kan helpen bij het beheer van meerdere clouds neemt u een voorsprong op uw concurrenten.

Cloud Kosten Beheer

Bijna alle organisaties blijven hun uitgaven aan publieke clouddiensten verhogen. Het is niet moeilijk te zien waarom FinOps, billing & insights een centraal onderdeel van financieel management worden. Veel organisaties melden dat hun uitgaven voor de publieke cloud boven het budget lagen in afgelopen jaren en verwachten dat hun cloud uitgaven de komende tijd zullen stijgen. Nu MSP's een integrale partner worden voor het beheer van clouds, spelen zij een sleutelrol bij het terugdringen van verspilde clouduitgaven en bieden zij inzicht om kosten te verlagen en onderbegroting te voorkomen.

Klantervaring

Een klantgerichte mentaliteit en een sterke focus op klantervaring zijn cruciaal om de relatie met uw klanten op te bouwen en te verbeteren. Transparantie wordt de de facto standaard in het cloud domein. Toon de waarde die u als MSP toevoegt voor uw klanten door inzichtelijke rapporten te verstrekken. Creëer een kristalheldere doorkijk om uw klant gesprekken te verbeteren.

ANS Group klant case

Leer hoe de ANS Group - na het proberen van andere oplossingen - CloudBilling heeft geimplementeerd en daarmee haar Microsoft en AWS facturatie onder controle heeft gebracht.

Deze klant case is geschreven in het Engels. Neem contact op voor een vertaling in het Nederlands.

Lees het volledige verhaal
CloudBilling-ANS-success-story-mock-up

Maak kennis met CloudBilling

Billing en data oplossingen voor Managed Service Providers

Cloudbilling is een snelgroeiend Nederlands techbedrijf dat bedrijven helpt met complexe facturerings- en business intelligence-vraagstukken. In 2009 pionierde CloudBilling door de eerste SaaS-bedrijven te ondersteunen bij het implementeren van innovatieve facturatie oplossingen. Sindsdien zijn de diensten van CloudBilling uitgebreid naar andere sectoren zoals Managed Service Providers en Enterprises. CloudBilling biedt oplossingen voor complexe facturering van grote volumes en diepgaande gegevensanalyse op basis van facturatie gegevens om commerciële kansen te identificeren, zoals upsell-mogelijkheden, omzetgroei en churn reductie.

Meer over CloudBilling  

Vele Managed Service Providers vertrouwen al op CloudBilling voor soepele facturatie en BI processen.

Onze klanten

"Met CloudBilling wordt 80% van onze handmatige facturatie werkzaamheden geëlimineerd."

Jamie Sinclair Transformatie Director - ANS Group
Met CloudBilling kan ANS nu automatisch gegenereerde facturen sturen die het public cloud verbruik in duidelijke componenten opsplitsen. Bovendien kan ANS de public cloud uitgaven van Azure en AWS combineren met hun eigen managed services. Met CloudBilling kan ANS flexibele en complexe managed services blijven aanbieden zonder zich zorgen te hoeven maken over de facturatie.

"Om alle verschillende verbruikscijfers van de publieke cloud en diensten van derden te kunnen zien en vervolgens volledig geautomatiseerd een flexibele managed service fee te kunnen toepassen, is een wereld van verschil ten opzichte van waar we waren."

Cloud facturatie onder controle

Vereenvoudig en optimaliseer de complexiteit van billing en levering van meerdere clouds, leveranciers en licentiemodellen. Maak middelen vrij om uw kosten beter te optimaliseren, marges te verbeteren en over te stappen op meer strategische klantenactiviteiten.

Lees meer over Billing
Business man in suit looking at cloud with falling money and sun

Data voor omzet groei

Gebruik billing data om bruikbare inzichten te ontdekken over:

  • Voorkomen van churn
  • Up- en cross-sell kansen
  • Spotten van marge problemen 
Om uiteindelijk uw bedrijf en het succes van uw klanten te vergroten.
Lees meer over BI
Close up of businessman holding digital image of brain in palm

Portalen voor tevreden klanten

Maak van Managed Services een katalysator voor nieuwe groeimodellen. Real-time inzichten uit betrouwbare billing data helpen klanten eenvoudig grip te houden op hun cloud kosten. Zorg voor een dashboard voor cloudcontrole en word een vertrouwde adviseur die klanten helpt hun strategische doelen te bereiken.

Lees meer over Customer Portals  
Business presentation on laptop computer

Vergroot uw succes met CloudBilling

Benieuwd hoe CloudBilling uw organisatie kan helpen? Geef ons wat inzicht in uw bedrijf en doelen en we laten zien hoe we u kunnen helpen. Vul de quick-scan in om een idee te krijgen van de match tussen CloudBilling en uw bedrijf.

Ontvang een demo  
cta-quote-bg